بورس های تحصیلی

بورس مومبوکاگاکوشو

وزارت آموزش و پرورش، فرهنگ، تربیت بدنی، علوم و تکنولوژی ژاپن برای دانشجویان علاقمند به تحصیل در سطح فوق لیسانس و دکتری یک بورس مونبوکاگاکوشو به شبکه زنان دانشمند جهان اسلام اختصاص داده است. اعضای شبکه جهت دریافت این بورس علمی در اولویت قرار دارند. سایر علاقمندان نیز می توانند به منظور بهره مندی از این بورس به عضویت شبکه درآیند.

این بورس به دانشجویان پژوهشگر(Research Students) تعلق می گیرد. Research Students یا به ژاپنی Kenkyu ryugakusei ، به دانشجویی اطلاق می‌شود که پس از اخذ لیسانس، به عنوان دانشجوی غیر رسمی یا دانشجوی فوق لیسانس یا دکترا در دانشگاههای ژاپن، مشغول به تحصیل در دوره های تخصصی می باشد. پذیرفته شدگان در این دوره ابتدا به مدت یک یا دو سال به عنوان دانشجوی محقق به تحقیق پرداخته و پس از گذراندن امتحان ورودی به مقطع دکترا یا فوق لیسانس راه پیدا خواهند کرد. مدت اعطاء بورس برای افرادی که به عنوان research student قبول شده باشند درصورتی که در ماه اوریل (فروردین) اعزام شوند، دو سال و در صورتی که در ماه اکتبر(مهر) اعزام شوند، یک سال و شش ماه خواهد بود. مدت بورس برای کسانیکه به عنوان دانشجوی رسمی فوق لیسانس یا دکترا پذیرفته شده اند یک سال(در صورتی که تحصیل زبان ژاپنی لازم باشد) به اضافه دوره تحصیلی (فوق لیسانس یا دکترا) می باشد.

مدارک مورد نیاز برای درخواست بورس

لطفا توجه فرمایید، مدارک را نخست تکمیل نموده سپس ارسال فرمایید (نقص مدرک قابل قبول نمی باشد). مدارک تایپ شده تحویل گردد. نسخه دست نویس پذیرفته نمی شود. سفارت ژاپن پاسخگوی سؤالات شما پیرامون کامل بودن یا نبودن مدارک نخواهد بود. از هر مدرک سه نسخه لازم بوده که دو نسخه از آن کپی می باشد (بجز عکس و امضاء). در صورت ارسال فقط یک یا دو نسخه از مدارک به دلیل نقص مدرک ، مدارک شما قابل قبول نمی باشد. لذا حتما سه نسخه از هر مدرک ارسال نمایید.

  • فرم اصلی: روی هر یک از ۳ ورقه فرم یک قطعه عکس چسبانده و امضاء نمایید. کپی ساده قابل قبول نیست. فرمها حتما باید تایپ شوند. نسخه دست نویس مورد قبول نمی باشد. عکس باید طی شش ماهه اخیر گرفته شده باشد. پشت عکسها اسم و تابعیت خود را بنویسید.
  • ریز نمرات آخرین دوره تحصیلی که نمره تمام واحدها را نشان دهد. در صورتی که به زبانی غیر از ژاپنی یا انگلیسی باشد، ترجمه رسمی ضمیمه شود. ریز نمرات بدون مهر دانشگاه فاقد اعتبار می‌باشد. معدل نمرات باید ۱۸ به بالا باشد.
  • متقاضیان باید در آزمون انگلیسی امتیاز بالای ۷۰ درصد را کسب کنند.
  • معرفی‌نامه از استاد راهنما یا رئیس دانشگاه که اخیراً در آن تحصیل کرده اید. معرفی‌نامه از اشخاص دیگر نظیر فامیل، دوست و غیره به هیچ عنوان قابل قبول نیست. معرفی‌نامه باید به دست خود معرفی‌کننده پر شده و پاکت آن مهر و موم شود. صحت معرفی‌نامه‌هایی که بر روی برگه‌ای به غیر از فرم مزبور نوشته شده باشد، مورد تردید خواهد بود.
  • معرفی‌نامه از کارفرما یا مقام بالاتر در محل کار: (در صورتی که در جایی استخدام شده‌اید).
  • شرایط سنی: متقاضیان باید کمتر از ۴۴ سال سن داشته باشند.
  • گواهی پزشک: متقاضیان باید از نظر جسمی و روحی در شرایط مناسب باشند. باید فرمی را که مونبوکاگاکوشو تهیه کرده، شخص پزشک پر نماید. در صورتی که گواهی خدشه ای داشته باشد سفارت ژاپن در ایران آن را تایید نمی کند.
  • ارائه­ی آخرین گواهی نامه فارغ التحصیلی یا گواهینامه اعطای مدرک، همچنین ترجمه رسمی گواهینامه هایی که به غیر از زبان انگلیسی و ژاپنی است الزامی می باشد.
  • خلاصه ی پایان نامه یا تز آخرین دوره ی تحصیلی را ارسال نمایید (از فرستادن کل پایان نامه یا تز دکتری خودداری شود). ضمنا در صورت دارا بودن مقالات پژوهشی به زبان انگلیسی یا ژاپنی، آنها را خلاصه نموده و به فهرست نوشته‌ها اضافه کنید. تنها در صورت تخصص هنر یا موسیقی، می توانید نوار صوتی ضبط شده یا عکس اثر خود را اضافه کرده و ارسال کنید. فرستادن خود اثر ضروری نمی باشد.
  • گواهی اتمام خدمت سربازی یا گواهی معافی آن.

داوطلبان باید همه مدارک لازم را تکمیل کرده و قبل از اتمام مهلت مقرر به بخش فرهنگی سفارت تحویل نمایند. مدارکی که بعد از زمان مقرر به سفارت ارائه شده باشد ، به هیچ عنوان مورد پذیرش نمی باشد.

قابل توجه متقاضیان محترم:

  • از امسال فرمی که مربوط به دانشگاههای ژاپن می باشد، باید به طور کامل تکمیل شود.
  • از تمامی مدارک ۳ برگ کپی تهیه و به صورت ۳ سری دسته بندی شود. از ارائه مدارک نامرتب و ناخوانا به سفارت جداً خودداری شود.
  • تمامی مدارک رسمی از جمله دانشنامه، ریز نمرات ،‌گواهی اشتغال به تحصیل و گواهی موقت که به سفارت ارائه می­شود باید ترجمه رسمی باشد، بدین معنا که توسط دارالترجمه به تائید وزارت دادگستری رسیده باشد. مدارکی که ارزش ترجمه رسمی ندارد قابل قبول نمی باشد.
  • تصویر کارت پایان خدمت کافی است و نیاز به ترجمه رسمی ندارد.
  • برگه سلامت باید توسط پزشکی که دارای شماره نظام پزشکی است، تکمیل گردد و سفارت در این خصوص مسئولیت معرفی پزشک را به عهده نخواهد گرفت.

جهت دریافت فرم ثبت نام و سایر مدارک مورد نیاز به سایت سفارت ژاپن در ایران مراجعه کنید.  http://www.ir.emb-japan.go.jp/fa/jicc/jicc_research.html